Aktiviteter på campingen

Hundparadis

Vår camping är det självklara valet när du reser med hund! Vi har massor med utmaningar och skojigheter för dig och din hund, och kan stoltsera med agilitybana, aktiveringsbana och rastgård.

Träna i agilitybanan eller ta ett svalkande dopp vid hundbadet. Vi har hunddusch med kaklade väggar och klinkergolv! Som sagt, ta med hunden på semestern, men för allas trevnad och säkerhet ber vi Er att följa våra ordningsregler gällande hund på campingområdet!

Regler för agilitybana

Agilityplanen är en träningsplan för hundar.

Hundar som vistas på banan ska vara rastade innan de går in. Händer en olycka, plocka upp efter hunden. Om hunden kissar på/i ett hinder måste du hämta vatten och tvätta rent. Godis får absolut inte lämnas på marken eller kastas in i tunnlarna. Unga hundar måste tränas försiktigt. Löptikar får ej beträda planen. Barn under 15 år får inte träna hundar själva utan vuxen persons närvaro. Ingen människa får gå på eller krypa genom hindren. Du som inte vet hur gungan ska läras in, avstå från att ta upp hunden på denna. Här är det hög skade- och rädslorisk. Om träning pågår eller någon annan redan är på planen måste du fråga om det är OK att du går in. Anmäl i receptionen om något hinder är trasigt!

All träning sker på egen risk!

Hundvänlig camping
Hundvänlig camping
Hundvänlig camping

Långgrunt bad

Hos oss hittar du ett av Ölands lummigaste och strandnära campingområden, vackert beläget vid Kalmarsund. Med campingplatser 25 meter från stranden erbjuder vi skön kvällsavkoppling i solnedgångens storslagna skådespel. Här finns ett barnvänligt bad med långgrund strand och bryggor.

Hundbad

Vi har även tänkt på familjens fyrbenta medlemmar här hos oss och har såväl hundbad som fräsch hunddusch med kaklade väggar och klinkergolv.

Långgrunt bad

Äventyrsgolf

Klart man vill spela minigolf på semestern! Dra ihop hela familjen eller kompisgänget och anordna en turnering på vår äventyrsgolfbana.

Lekplats – cykelbilar – hoppkuddar

Vi har ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen och här hittar du alltid något skoj att göra. Klättra och stoja på lekplatsen, trampa runt i våra cykelbilar och hoppa så högt du bara kan på hoppkuddarna.

Fotboll – volleyboll – boule

På en camping finns det gott om lagkamrater när man blir sugen på att sporta lite. Är inte mamma och pappa sugna på att springa sig svettiga så finns det många andra barn som också bara väntar på att dra igång en match. Ibland kanske till och med personalen hoppar in och gör ett mål eller två. Spela fotboll, volleyboll eller kanske boule på någon av våra planer.

Aktiviteter i närområdet

Djur- & nöjespark

Ett roligt utflyktsmål för hela familjen är Ölands Djur & Nöjespark. I djurparken finns ca 100 olika djur att charmas och hänföras av: apor, strutsar, lejon, ormar, kängurus, zebror och många, många fler. På nöjesparken finns karuseller, dinoland och sagoland. Det finns också ett imponerande vattenland med flera bassänger och vattenrutschbanor – så ta med badkläderna!

Ölands fyrar

Vår camping ligger på ett lagom avstånd för en dagsutflykt till två av öns mest kända fyrar: Långe Jan på södra udden och Långe Erik på norra udden. Avståndet är 7 mil till båda.

Fågelskådning

Öland är mycket känt för sin fantastiska fågelfauna. Framförallt är det Ölands södra udde som brukar nämnas i sammanhanget, men det finns gott om fåglar över hela ön.

Ett besök på Ottenby fågelstation är ett måste om du är fågelintresserad! Här har bedrivits omfattande fågelforskning ända sedan 1940-talet. Över en miljon fåglar har ringmärkts här. Är du nyfiken på att få reda på mer och själv uppleva ringmärkning så går det bra att boka en guidad tur.

Shopping

Vill du ha med dig lite extrapackning på hemvägen finns det gott om bra shopping på bekvämt avstånd. Ölands Köpstad, Borgholm och Kalmar bjuder alla på riktigt bra shoppingmöjligheter.

Seglarskola

Färjestadens segelsällskap FSS arrangerar årligen seglarskolor för målgruppen barn & ungdomar samt tonåringar och vuxna. De står för båtar, optimistjollar till de yngre och C55:or till de äldre, den senare en båt för tre personer. Du lär dig grunderna i segling och sjömanskap man kombinerar teori och praktik. Deras instruktörer har genomgått Svenska Seglarförbundets utbildning som basinstruktör Grön nivå eller motsvarande och innehar förarbevis. För sommargäster erbjuds seglarskola måndag till och med fredag under vissa veckor. Läs mer på www.fssbk.se

Fler utflyktsmål

Många av våra besökare berikar gärna semestern med roliga, avkopplande och spännande utflykter. Här på sidan har vi tipsat om några av Ölands guldkorn, men det finns förstås otroligt mycket mer att upptäcka! Kika gärna in på Ölands turistbyrå på nätet för att se på utbudet. Eller prata med personalen när du är på plats hos oss, så hjälper vi dig gärna att klura ut vad du kan hitta på under vistelsen hos oss.